Tunnettu virolainen taiteilija Andrei Lobanov lahjoittaa lasivitraasin Kolmainun kirkolle.

Kolminaisuuden kirkko.

"Kaikkivaltias Vapahtaja"

Andrei Lobanov, tunnettu venäläissyntyinen virolainen taiteilija, jonka lasimaalaukset, freskot ja mosaiikit koristavat temppeleitä, kirkkoja ja koteja Virossa, Venäjällä, Italiassa, Englannissa, Ukrainassa, Espanjassa ja Ranskassa, on jälleen kerran tullut Jaroslavliin. Kuusi vuotta sitten hänen teoksiaan oli esillä Jaroslavlin Pietari-Paavalin kirkossa. Mutta nyt tämä mestariteos ei ole ainoa maassamme.

Torstaina 27. kesäkuuta lasimaalaukset "Vapahtaja valtaistuimella" asennettiin Tolgobolin kylässä sijaitsevaan Jumalan esirukouksen kirkkoon. Taiteilija Andrei Lobanov ja käsityöläinen Andrei Ponomarev käyttivät sen valmistamiseen noin kuusi kuukautta. Ensin he tekivät luonnoksen, minkä jälkeen he käyttivät paljon aikaa lasin valintaan.

- Kuten jokainen taiteilija, tarvitsen paletin. Lasipaletti on vain paljon vaikeampi koota. Jaroslavlin uuteen lasimaalaukseen sisältyy lasia Venäjältä, Amerikasta, kahdesta saksalaisesta tehtaasta, kolmesta ruotsalaisesta tehtaasta ja niin edelleen. Kansojen välinen ystävyys, yleensä.

Previous
Previous

Viru-Nigulan kirkon lasi-ikkuna

Next
Next

Lasimaalari Andrei Lobanov sai valmiiksi Iisakun kirkon uudet lasimaalaukset.