Viru-Nigulan kirkon lasi-ikkuna

Viru-Nigula kirik

"Ülestõusmine"

Pitkään kypsytetty tunika koristaa kirkkoa.

Useita vuosia sitten itänyt ajatus on nyt toteutunut, ja Viru-Nigulan kirkossa vihitään 9. lokakuuta puoliltapäivin alkavassa jumalanpalveluksessa lasimaalauksen "Kristuksen taivaaseenastuminen" ikkuna.

Heinar Roosimägi, joka on palvellut seurakuntaa diakonina vuodesta 2006, kertoo, että ajatus lasimaalauksesta alttarin taakse syntyi seurakuntaa palvelleen kirkkoherra, opettaja Tõnu Taremaan aikana. Tuolloin löytyi myös taiteilija, ja Roosimägi on erittäin tyytyväinen valintaan. Hän vahvistaa, että hänen aiempi kosketuksensa taiteilijaan Pöydän kirkossa oli ikimuistoinen - vuonna 1999 Lobanov teki sinne kaksi lasimaalausta.

"Uusi kaunis ikkuna on lahja seurakunnalle. On hyvä, että kirkossa on jotain parantunut ja että meillä on jotain kaunista siirrettäväksi tuleville sukupolville", Roosimägi sanoo.

Huippuluokan taiteilija, joka on luonut teoksia useisiin virolaisiin kirkkoihin ja myös yksityiskokoelmiin useissa paikoissa ympäri maailmaa, sai vapaat kädet lasimaalausten tekemiseen. Roosimägi kertoo, että nyt alttarihuone on kirkas jopa illan hämärässä. Hänen mukaansa teoksessa on käytetty 45 sinisen sävyä, mikä tekee kuvasta erityisen eloisan. Osa materiaaleista on peräisin Italiasta.

Previous
Previous

Andrei Lobanovin näyttely Venäjän kulttuurikeskuksessa

Next
Next

Tunnettu virolainen taiteilija Andrei Lobanov lahjoittaa lasivitraasin Kolmainun kirkolle.